Van elkaar drinken

Vanaf het moment dat ik me bewust werd dat ‘traditionele seks’, met een orgasme als hoogte- en meestal ook eindpunt, niet werkelijk vervullend is en daar meer en meer afscheid van nam, ontstond er als vanzelf ruimte voor een andere manier van vrijen. Voor uitgebreid kussen bijvoorbeeld. Ik ontdekte hoe heerlijk het is om daarbij Carla’s speeksel te ontvangen en ook hoe mooi en bijzonder om na het vrijen haar yoni te kussen en daarbij haar en mijn lichaamssappen te proeven en op te nemen. En om dat via een innige zoen weer met elkaar te delen. Wat onze tantrische boeken me hier over vertellen en wat ik diep van binnen wellicht al aanvoelde, is dat het hierdoor in balans komen van mijn innerlijke energieën, van yin en yang, de werkelijke voldoening brengt. Dat uit die balans de energie, kracht, blijheid en creativiteit voortkomt die ik de laatste tijd zo overvloedig ervaar!

In het boekje ‘Spirituele seks, tantrisme, taoïsme en de kunst van het liefdesspel’ van Caroline Aldred lees ik: ‘Het uitwisselen van de afscheiding die door beide partners wordt geproduceerd tijdens het liefdesspel is voedend en vitaliserend; de taoïstische teksten bevelen aan zoveel mogelijk van elkaar te drinken om de yin en yang in beide personen te harmoniseren.’ En even verderop lees ik dat het speeksel van een seksueel opgewonden vrouw bekend staat als ‘yadebron’ en dat dit als de meest kostbare wordt beschouwd van de drie afscheidingen die door een vrouw worden geproduceerd. De andere twee zijn het ‘maanbloemenwater’, afkomstig uit de yoni en de ‘witte sneeuw’ afkomstig uit de tepels.

Alleen al om de prachtige bewoordingen zou je zo af en toe in de tantrische geschriften duiken. Zo worden de borsten van de vrouw omschreven als de ‘tweelingpiek’. Over die witte sneeuw lees ik onder andere dat het ‘de essence is die afgescheiden wordt bij intense seksuele opwinding; een lichamelijke afscheiding die spontaan ontstaat door seksuele prikkeling en de wil en het verlangen van de vrouw om vrijmoedig te geven.’ Zowel Carla als ik kennen dit niet, hebben het nog nooit (bewust) ervaren. Maar zoals we regelmatig constateren en tegen elkaar zeggen: ‘Er valt nog zoveel te ontdekken, zoveel te leren.’ En we zijn voor ons gevoel nog maar net begonnen!

error: Content is protected !!