Omvulven

Het woord zelf is wat mij betreft net zo mooi als de gedachte achter haar ontstaan. Ik heb het over ‘omvulven’, het vrouwelijke equivalent van het mannelijke penetreren. Het woord is bedacht door de Enschedese Nicole Everts. Op haar website ‘Lust Liefde Licht’ schrijft ze: ‘Omvulving is ontstaan vanuit de liefde voor het seksueel welzijn van ons allemaal. (…) Het omschrijft het delen/samensmelten van vrouwelijke en mannelijke energieën wanneer je met elkaar vrijt. Hij komt binnen en Zij omvat. Beiden zijn actieve partijen in het geheel en beiden hebben een kloppend woord nodig.’

Omvulven, wat een geweldig woord: ik word omvulfd, jij omvulft, zij omvulven. Als je er over nadenkt, is het eigenlijk heel wonderlijk dat er voor deze activiteit nog geen woord bestond. Want ja, het is heerlijk om als man bij het vrijen het initiatief te nemen en daarbij op een gegeven moment de vrouw liefdevol te penetreren. Maar dat is voor een vrouw natuurlijk niet veel anders. Er spelen vergelijkbare gevoelens wanneer je als vrouw actief de man omvulft.

Het is wat Lilith deed, de eerste vrouw naast Adam. Ze wist zich zijn gelijke, ze was immers net als hij door God uit stof gevormd. Dus weigerde ze om bij het vrijen alleen maar passief onderop te liggen en zich door Adam te laten penetreren. Ze wilde zelf net zo actief zijn, ook regelmatig het initiatief nemen en … ehhh, daar was dus nog geen woord voor. Ze wilde Adams stijve lid omvulven. Adam vond dit voor een keertje wel leuk, maar werd na verloop van tijd knap onzeker van zoveel vrouwelijk initiatief. Daarop creëerde God een meer volgzame vrouw voor hem: Eva. En Lilith verdween naar gene zijde.

Al vrij snel na het begin van onze relatie zijn Carla en ik meer eervolle, liefdevolle termen gaan zoeken voor onze meest intieme delen. Want de gebruikelijke woorden zijn óf tamelijk kil en medisch zoals: penis, lid, schede en vulva, óf plat en schuttingtaal-achtig als: pik, lul, snee en kut(je). Met het ontdekken van tantra kwam er een hele wereld aan mooie woorden op ons pad. Zo heet mijn mannelijkheid sindsdien mijn lingam en Carla’s vrouwelijkheid haar yoni. En het kan nog mooier! Want wat dacht je van ‘diamanten scepter’ voor het mannelijk geslachtsdeel en ‘lotus’ voor die van de vrouw?! Twee termen die ik onlangs in één van onze tantrische boeken tegen kwam.

Het jaar loopt op z’n einde. Het is de tijd van de overzichten, van de lijstjes en van allerlei verkiezingen. Nicole, zo lees ik op haar website, was van plan haar prachtige woord omvulven in te sturen naar het beroemde woordenboek De Dikke van Dale. Om opgenomen te worden en om mee te dingen naar de titel ‘woord van het jaar’. Toen ik naar aanleiding van dit stukje contact met haar zocht, bleek echter dat ze er niet aan toegekomen was. Ha, daar ontstaat meteen een prachtige gelegenheid voor een eigen verkiezing. Juryleden Carla en ik besluiten per direct dat OMVULVEN ons persóónlijke woord van het jaar 2023 geworden is! Want dat verdient het, Nicole van harte gefeliciteerd!

Nicole Everts is te vinden via haar website: https://lustliefdelicht.nl

error: Content is protected !!