OVERVLOED – Wij ervaren het leven als bijzonder rijk en overvloedig. Een overvloed die we graag met anderen delen. Zoals we op onze boerderij gedurende het zomerseizoen in ons kraampje aan de weg groente, fruit, noten en eieren aanbieden, zo bieden we hier op deze plaats enkele diensten en producten aan waar we zelf warm van worden. En net als bij ons kraampje doen we dat tegen een vrije gift. Veel plezier in deze ‘digitale kraam’ en heb je vragen, neem dan gerust contact met ons op!

FOTOKAARTEN

Sinds het begin der tijden vertellen de mensen elkaar verhalen. Zo’n verhaal stond niet vast, maar kreeg telkens iets van z’n verteller mee en evolueerde zo door de tijd heen. Soms was een vertelling uitsluitend bedoeld voor vermaak, maar veelal lag er een boodschap in besloten. Ze gingen de hele wereld over, werden verteld, vertaald, stierven uit en doken soms opnieuw weer op. Ook in onze tijd zwerven er prachtige verhalen over de wereld. Soms worden ze nog altijd mondeling doorverteld, maar vaker is dat in druk of digitaal, op internet. Arjan is ze gaan verzamelen, deze pareltjes, deze cadeautjes van het internet en ze – indien nodig – gaan herschrijven. Daarbij zoekt hij telkens naar ‘de ziel’ van het verhaal en probeert deze zo goed mogelijk te verwoorden. De mooiste teksten is hij gaan samenvoegen met eigen foto’s en zo zijn zijn ‘fotokaarten’ ontstaan.

 

Je kunt één of enkele fotokaarten bestellen door een stevige en aan jezelf geadresseerde envelop (minimaal 15 x 22 cm.) in een andere envelop aan ons op te sturen. Doe er een briefje bij om welke kaart(en) het gaat en we sturen deze binnen enkele dagen naar je toe.

BIJZONDERE FOTOGRAFIE

We hebben onszelf en elkaar de afgelopen tijd voor LEEF-VRIJ! op allerlei niet voor de hand liggende manieren gefotografeerd. Dat begon met ‘braaf bloot’: een rug, billen, een schouder… en groeide uit tot wat erotiek of erotische kunst genoemd wordt. Ons criterium was en bleef: vinden we het zelf mooi. Veel foto’s die we schoten, maakten we in eerste instantie alleen voor onszelf. We vonden ze veel te intiem om openbaar te maken. Toch merkten we met het verstrijken van de tijd dat onze houding hierin veranderde. We gingen ons eigen lichaam anders zien, meer waarderen en het aloude gevoel van schaamte voor naaktheid en seksualiteit verdween steeds verder naar de achtergrond. De fotografie helpt ons bij onze ontdekkingsreis op weg naar werkelijk vrij-zijn!

 

Spreken de foto’s op deze website je aan en lijkt het je mooi en bijzonder om ook eens op een respectvolle wijze naakt of erotisch naakt gefotografeerd te worden? Alleen of samen met je partner? Neem dan contact op met Arjan.

ETEN OP DE BOERDERIJ

We houden van koken en van lekker eten en het gebeurt regelmatig dat we elkaar tijdens de maaltijd glunderend aankijken en constateren: ‘dit krijg je echt niet in een gemiddeld restaurant!’ Nou is dat niet helemaal eerlijk, want welke kok kan er koken met groenten en kruiden die een uur daarvoor nog in de tuin stonden? Of kan over vlees beschikken van een rund, varken of kip dat voornamelijk buiten in de wei heeft geleefd en daar op zijn eigen tempo heeft kunnen opgroeien? Op Groot Brandenborch kunnen we dat wel en het voelt als een groot voorrecht om deze ervaring zo nu en dan met anderen te delen. Dus: lijkt het je leuk om alleen of met enkele anderen een keer te komen eten op onze boerderij? ’s Zomers, in onze buitenkeuken of ’s winters, in onze knusse boerderij-huiskamer? Neem contact met ons op dan bespreken we de mogelijkheden.  

LEEF-VRIJ! SCHORTEN

Voel je je helemaal verbonden met de uitgangspunten van LEEF-VRIJ! én hou je net als wij van koken, dan zijn deze degelijke keukenschorten echt iets voor jou! Uitgevoerd in de royale maten van 80 x 75 cm. en vervaardigd van 100% katoen (240 g/m²) voorzien van het LEEF-VRIJ! logo én je eigen naam! Leverbaar in de kleuren: wit, zwart, grijs, groen, signaal rood, bordeaux rood, donker blauw en koningsblauw. (Wij laten deze schorten door een externe fabrikant maken, richtprijs 25 euro.)

 

Wil je graag één of meerdere schorten bestellen, neem contact met ons op en we gaan het regelen!

ADEMCOACHING

Een verbonden ademhaling, zonder pauzes na de in- of uitademing, is onze natuurlijke manier van ademen. Maar zo ademen we vaak niet.  Vroeger opgedaan trauma, klein of groot, heeft gezorgd voor stagnatie van onze levensenergie. We zijn letterlijk onze adem gaan inhouden en daarmee de levensenergie die vrijuit door ons lichaam hoort te stromen. Via de bewust verbonden ademhaling kunnen we oude weggestopte pijn doorvoelen en integreren en ervoor zorgen dat de energie weer in beweging komt.

 

Wil je meer weten over het ademwerk, of wil je er concreet mee aan de slag? Neem dan contact op met Carla.

MEDITATIES

Mediteren is een spirituele oefening waarmee je je geest tot rust kunt laten komen. Via meditatie kan een bepaalde staat van bewustzijn worden bereikt, die duidelijk ‘anders’ is dan de staat waarin we normaal verkeren. Meditatie vindt zijn wortels in onder meer het hindoeïsme en boeddhisme.

 

Wat nogal wat mensen tegen houdt om met mediteren te beginnen, is dat men er vanuit gaat dat dit erg veel tijd kost. De kortste meditatie duurt echter… één minuut. Een eveneens makkelijke manier om met mediteren te beginnen is middels een zogenaamde ‘geleide meditatie’. Hierbij leidt de stem van de leraar je gedachten langs een bepaalde route, een bepaald pad. Afdwalen is niet erg, zodra je het merkt breng je je aandacht liefdevol weer terug naar het aangedragen pad.

 

Af en toe maken we zelf geleide meditaties, om zelf te kunnen beoefenen en ook om met anderen te kunnen delen. Je vindt ze onder de knop ‘meditaties’.

Contactgegevens

TELEFOON

+316 44 97 25 48 (Carla)

+316 51 42 37 44 (Arjan)

error: Content is protected !!