CARLA & ARJAN – Carla vertelt: “Ik heb in mijn leven het geluk gehad dat ik verre reizen kon maken en op veel plekken op deze aarde een tijdje mocht wonen. Dat heeft mij gevormd en enorm verrijkt. Zo kreeg ik de kans om kennis te maken met veel verschillende culturen, geloven en samenlevingsvormen. Ik maakte niet alleen fysieke reizen, ook spirituele reizen kwamen op mijn pad. Deze gaven mij de mogelijkheid te ontdekken wie en wat ik in essentie ben. En langzaam maar zeker begon ik daadwerkelijk te voelen en te ervaren hoe alles, wat wij mensen als afgescheiden ervaren met onze zintuigen, in feite met elkaar verbonden is.”

 

“Toen ik de illusie van afgescheidenheid eenmaal doorzag, kwam de realisatie dat ik zelf, continu, vormgeef aan de wereld om mij heen. Of ik me daar nu bewust van ben of niet. Elk moment creëer ik mijn eigen leven en draag ik bij aan het grote geheel. Wat een ontdekking! Dat maakte mij dus meteen mede verantwoordelijk voor hoe onze samenleving functioneert en helaas vaak ook disfunctioneert. Hier eenmaal van bewust was wegkijken geen optie meer voor me. Creëren vanuit angst, denken in tekorten en vast blijven houden aan schijnzekerheden? Het roer moest om! Toen ik die andere weg eenmaal was ingeslagen, stopte mijn ontdekkingsreis niet. Integendeel. Waardevol zijn vanuit een gevoel van liefde en overvloed is voor mij nu een dagelijks avontuur. Inmiddels beleef ik dit avontuur samen met mijn grote liefde Arjan.”

 

Arjan vertelt: “Ik ‘wist’ als kind al dat ik boer was, dat ik ‘later als ik groot was’ mijn eigen groente en fruit zou gaan verbouwen, mijn eigen vee zou houden. Als tiener bracht ik verschillende zomervakanties door op een boerderij op het Duitse platteland. Hier leerde ik varkens voeren, trekker rijden en melken, maar ook groente en fruit oogsten en inmaken. Toch leidde mijn levenspad me in een andere richting en een andere professie: die van fotograaf. Aanvankelijk in de wereld van de muziek en de ‘showbizz’, later waren het vooral paarden en andere dieren die ik voor de lens kreeg.”

 

“Uiteindelijk werd ik beide: fotograaf én kleinschalig zelfvoorzienend boer. Ook ben ik steeds vaker de pen ter hand gaan nemen om artikelen te schrijven, onder andere voor de tijdschriften Hoefslag, Boerenvee en Landleven. Door me te verdiepen in en schrijven over onderwerpen die zich gaandeweg mijn ‘boerencarriëre’ aandienden, verzorgde ik mijn eigen ‘agrarische opleiding’. Zo schreef ik artikelen over weidebeheer, mest en compost en over het maken van afrasteringen. En ook over het op kleine schaal houden van varkens en runderen en het werken met paardentractie.”

 

In oktober 2020 kruisten onze wegen elkaar en sindsdien gaan we samen ontdekkend door het leven. Deze website gaat over onze grootste passies:

 

zelfvoorzienend leven LEEF
onze tantrische ontdekkingsreis VRIJ
ontwaken en werkelijk vrij worden – ! –
liefdevolle erotische fotografie LEF

 

We ervaren ongelooflijk veel plezier en voldoening tijdens het creatieproces van deze website. Net als wijzelf is LEEF-VRIJ! voortdurend in ontwikkeling. Proef de liefde, laat je verrassen en sta toe geraakt te worden!

Carla & Arjan

error: Content is protected !!