De piramide, wereldwijd fenomeen nog altijd met mysteriën omhuld

‘Het gebeurde eeuwen terug, in Egypte. Een aangeschoten architect, die zich verknipte. Leverde per ongeluk iets merkwaardigs af, de farao die flipte: Dit wordt mijn graf!’ Het zijn de eerste regels van het lied ‘Piramide’ van de Nederlandse popgroep Pater Moeskroen. Verder in het liedje uit 1994 wordt verhaald over de bijzondere krachten van de piramide: zo zou voedsel in of onder een piramidevormig bouwwerk langer vers blijven, zouden batterijen in kracht toenemen en zou zelfs je seksleven een boost krijgen met een piramide-frame rond je bed. Allemaal flauwekul natuurlijk, of toch niet?

Formeel zijn de Egyptische piramides zo’n 2500 jaar voor Christus gebouwd, als kolossale graven voor de toentertijd heersende farao’s. De Egyptische werklieden zouden de grote aantallen zeer precies uitgehouwen stenen met een soort sledes via oplopende hellingen steeds hogerop hebben gesleurd en de bouw zou op die manier tien tot dertig jaar hebben geduurd. De farao’s zouden gemummificeerd en voorzien van grote hoeveelheden kostbaarheden in de grote graftombes zijn bijgezet. Zo luidt althans het officiële verhaal. Steeds nadrukkelijker klinken er echter geluiden dat dit verhaal totaal niet klopt, niet kán kloppen. Dat de voorgestelde bouwwijze bijzonder onrealistisch is, dat ze nooit als graftombes gebouwd zijn en dat de piramides waarschijnlijk veel ouder zijn dan formeel wordt gesteld.

Officiële lezing rammelt

Afgelopen voorjaar reisden Carla en ik door Egypte en bezochten onder andere de piramides op het plateau van Gizeh, pal naast de hoofdstad Caïro. Het Egypte van vandaag is een dictatuur en dat is op allerlei manieren merkbaar. Zo troffen we overal langs de doorgaande wegen politieposten met zwaar bewapende agenten en schutterstorentjes. En hoorden we dat de Egyptische gidsen verplicht zijn om aan toeristen het officiële verhaal te vertellen. Onze gids, een goed opgeleide en vriendelijke Egyptenaar, bleek desalniettemin bereid om ‘s avonds op privé terrein zijn twijfels over die lezing met ons te delen. Hij bleek de ‘alternatieve verhalen’ te kennen en was tot de conclusie gekomen dat de officiële lezing aan alle kanten rammelt. Maar als ze niet met mankracht, sledes en rollende palen gebouwd zijn, hoe dan wel? Als het geen graftombes van de farao’s zijn, wat dan wel? En als ze ouder zijn, misschien zelfs veel ouder dan de pakweg 4500 jaar, hoe oud dan wel? Onze gids kon ons hier geen antwoord op geven.

Afgelopen voorjaar reisden Carla en Arjan door Egypte, bezochten het plateau van Gizeh en kregen een privérondleiding in de Grote piramide, die veel indruk maakte.

Bakens voor ruimteschepen

Eenmaal weer thuis lieten de immense steenkolossen me niet los en dook ik in de boeken. Sommigen had ik al eens gelezen, andere nog niet. In het boek ‘Van Anunnaki tot illuminatie’ geeft Jaap Rameijer zijn visie op de vraag wie de piramides op het plateau van Gizeh heeft gebouwd. Volgens Rameijer waren het de Anunnaki, de bewoners van de planeet Nibiru, die ze bouwden als bakens voor hun inkomende ruimteschepen. In de grote piramide hadden ze de hoofdcomputer, alsmede een aantal krachtig pulserende kristallen geïnstalleerd. De top was bekleed met elektrum, een legering van goud en zilver, waarmee een krachtig signaal de hemel in werd gestuurd. Hij vergelijkt dit fenomeen met waarnemingen bij de in 2005 ontdekte piramide bij de Bosnische plaats Visoko, die ook nu nog een krachtige elektromagnetische staal de hemel in stuurt. Deze piramide is met zijn 270 meter ook nog eens ongelofelijk hoog. Ter vergelijking, de grote piramide op het plateau van Gizeh meet ‘slechts’ 147 meter. Verder is er berekend dat de Bosnische piramide zo’n 30 tot 34 duizend jaar oud moet zijn, dat geeft te denken voor die van Gizeh.

Inwijdingstempels

Esoterisch onderzoeker en schrijver Drunvalo Melchizedek heeft een andere kijk op de functie van de piramides. In zijn boek ‘De geometrie van de schepping’ vertelt de auteur over de verschillende ruimtes in de grote piramide. Boven de grootste kamer, de zogenaamde koningskamer, bevindt zich een gestapelde constructie van vijf holle ruimtes met telkens een tussenlaag voorzien van een uiterst gladde bovenzijde en een ruwe onderzijde. Melchizedek omschrijft deze constructie als klankgenerator en energie separator en vertelt hoe deze gebruikt is bij inwijdingen van farao’s en hogepriesters. Kandidaten doorliepen eerst een scholingstraject van twee maal twaalf jaar, waarna hun inwijding in de grote piramide werd afgerond. De kandidaat werd daartoe in de ook nu nog in de koningskamer aanwezige granieten sarcofaag gelegd, waarna deze met een deksel werd afgesloten. Vervolgens bleef je tweeënhalf tot vier dagen in de sarcofaag liggen. In die tijd maakte je pijnappelklier contact met de dwars door de kist stralende goddelijke energiestraal, waarna je ziel je lichaam verliet. Je werd onderdeel van de schepping, ontwikkelde Christusbewustzijn, wérd de schepping! Dankzij de lange training was je in staat terug te keren naar je lichaam en je leven op aarde voort te zetten.

Duizenden piramides

We hadden het al even over de Bosnische piramide, zijn de markante bouwwerken dan geen typisch Egyptisch fenomeen? Een korte zoektocht op internet levert het inzicht op dat er wereldwijd duizenden piramides bestaan. Alleen al in China staan er zo’n driehonderd, waaronder een grote witte. Auteur Hartwig Hausdorf schreef een boek over dat specifieke bouwwerk en legt het verband tussen de bouw van piramides en buitenaards leven. In Zuid Afrika staan de relatief onbekende ‘Adam’s piramids’, die net als die op het plateau van Gizeh zijn uitgelijnd op de opkomst van Orion. In heel Noord-, Centraal- en Zuid-Amerika staan piramides, op de ijzige toendra van Siberië en mogelijk ook onder de dikke ijslaag van Antarctica. Op de zeebodem van het Caribisch gebied, in het deel dat als de ‘Bermuda driehoek’ bekend staat, blijkt een enorm grote en deels doorschijnende piramide te staan. Na de ontdekking van dit mysterieuze bouwwerk door de arts Ray Brown tijdens een duikvakantie in 1968 en de bevestiging ervan door Franse- en Amerikaanse wetenschappers, is men – begrijpelijkerwijs – op zoek gegaan naar het mogelijke verband tussen deze onderzeese piramide en de talloze mysterieuze verdwijningen van vliegtuigen en schepen in het gebied.

De geografische ligging van de drie grote piramides van Gizeh zijn een verwijzing naar de drie heilige bergen van Atlantis.

Verwijzing naar Atlantis

De drie grote piramides van Gizeh zijn door mensen gebouwde kopieën van de drie heilige bergen van Atlantis. Door hun geografische ligging zijn ze een directe verwijzing naar het eens zo grootse, maar uiteindelijk ten onder gegane rijk. Immers, op precies dezelfde breedtegraad, 30 graden noorderbreedte en exact 60 graden westwaarts, bevinden zich op de bodem van de Atlantische oceaan als onderdeel van de Atlantische rug drie grote toppen: de bergen van Atlantis! De oude Egyptenaren hebben hun nazaten middels de piramides van Gizeh doelgericht naar hun bakermat willen verwijzen. Dit beschrijft niet alleen Egyptoloog Wim Zitman in zijn boek ‘Van Egypte tot Atlantis’, ook de oude Egyptenaren zélf hebben het opgeschreven. Het hele verhaal over de ondergang van Atlantis, de precieze locatie van het verdronken continent en de bouw van de piramides valt te lezen op de zogenaamde ‘wall of records’ in de Horus tempel bij de Egyptische stad Edfu. Al in 1969 blijkt deze informatie na een Egyptologische studie naar buiten te zijn gebracht, maar vreemd genoeg heeft dit nauwelijks bekendheid gekregen.

Horus tempel te Edfu.

Meerdere functies

Er valt ongelofelijk veel te lezen over het ontstaan van de piramides en hun mogelijke functie en het is een buitengewoon boeiende materie. Het ene verhaal sluit het andere ook niet direct uit. Zo kunnen de piramides bij Gizeh heel goed als verwijzing naar Atlantis zijn gebouwd en ook als inwijdingstempels zijn gebruikt. Maar waarvoor dienden dan al die honderden andere piramides? Allemaal als bakens voor inkomende ruimteschepen van de Anunnaki? Of als energiecentrales voor een eerdere hoogstaande beschaving? En de bouw, is daarbij soms gebruik gemaakt van levitatie, van het tijdelijk opheffen van de zwaartekracht? Het zijn boeiende vragen waar we met elkaar op dit moment nog niet uitkomen. Maar we leven in een bijzondere tijd, een tijd waarin al heel veel zaken die lange tijd verborgen waren aan het licht zijn gekomen. Dus wie weet…

Piramide-energie geeft verrassende en vaak bijzonder gunstige effecten, niet alleen op allerlei materiële zaken, maar ook op lichaam en geest, zo leert Paul Liekens ons.   

Tenslotte, hoe zit het met die vermeende krachten waarover Pater Moeskroen zo vrolijk zingt? Over het langer vers blijven van voedsel, het extreem scherp blijven van scheermesjes en de positieve effecten van een piramide replica op lichaam en geest? Ze zijn waar! Paul Liekens beschrijft in zijn bijzonder toegankelijke boekje ‘De piramide, energiebron in deze tijd’ talloze experimenten, zowel door de auteur zelf uitgevoerd als door onderzoekers op wetenschappelijke basis, met bijzonder verrassende uitkomsten. Ik sluit dan ook graag af met de volgende regels van de vrolijke pater: ‘Ooh, wat voor fenomeen, heeft zoveel te bieden? Zo is er toch maar één, alleen de piramide!’

error: Content is protected !!